Nedgroede negle er ofte et misvisende udtryk. Udtrykket dækker over tryk ved og i neglefalsen, som resulterer i rødme, hævelse og i værste fald betændelse. Nedgroede negle er normalt meget smertefuldt.

Årsager.
Nedgroede negle skyldes ofte skoenes tryk på kanten af tæerne. Ofte storståen. Problemet skyldes ofte for små sko, ja også for store sko hvor foden glider inde i skoen, er et problem. Forkert eller manglende negleklip kan føre til nedgroede negle. Det er vigtigt at søge hjælp fra begyndelsen og ikke vente til problemet er blevet stort.

Behandling og forebyggelse.
Ofte bliver patienten sendt fra egen læge til os. Da Den Off. Sygesikring dækker en stor del af udgiften hos fodterapeuten, skriver lægen en henvisning til Ortonyxi. Med denne henvisning, henvender patienten sig til vor klinik og vi påsætter en bøjle som kan løfte neglen op i siderne. Patienten er under behandling i 4-6 måneder og bøjlen justeres ca. hver 4 uge. Efter endt behandling har neglen igen fået en mere flad/rund form, som ikke giver problemer i neglefalsene.