Hælsmerter kan forekomme meget voldsomme og også mere diffust. Er der tale om punktsmerter under hælpuden, kan fodterapeuten sikkert hjælpe dig. Har du andre problemer, såsom hælsporer, smerter i hasemuskler etc. er det vigtigt du konsulterer din læge.

Revner i hælens trædepude.
Disse revner kan være meget smertefulde. De optræder typisk på hæle, som er voldsomt fortykkede med hård hud. Vær opmærksom på, at disse revner ikke lader sig ophele så længe den fortykkede hårde hud ikke er fjernet på hælen. Årsag. Den fortykkede hud indeholder ingen kar eller nerver.

Årsag.
Årsagen er for stor vægt på hælen (gravide eller overvægtige) Også mennesker der går og står meget på et hårdt underlag er udsatte. Også fødder med meget tør hud er udsatte. Fodtøjet har stor betydning. Træsko med en hård sål og ligeledes sandaler med en flad hård sål er direkte skadelige hvis problemet er hælsmerter. Også løbesko hvor støddæmpningen er slidt/nedsat bør udskiftes.

Behandling og forebyggelse.
Hos fodterapeuten fjerner vi den hårde hud på hælene. Det medfører at den sunde hud, som ligger bag den hårde hud, igen kan hele eventuelle hælrevner op. Herefter er det vigtigt at hælene blev smurt jævnligt med en god fed creme.