Her er en række gode råd, som kan hjælpe dig til at pleje dine fødder bedst muligt:

  • For at holde dine fødder sunde og funktionelle, er det vigtigt at holde øje med huden. Hvordan er netop din hud ? Tør / fugtig / revnet / skallende?
    Hvis du har meget tør hud, er det vigtigt at anvende en fed creme. Hvis du derimod har meget fugtig hud, skal du være opmærksom på holde området mellem tæerne tørt og rent, ellers risikerer du at få svamp. Hvis din hud revner, er det vigtigt at få undersøgt, hvad årsagen er. Er det en hudlidelse eller noget andet? Når dette er afklaret kan den videre behandling bestemmes. Det samme gælder den skallende hud.
  • Din fod danner hård hud for at beskytte sig mod tryk. Den hårde hud kan komme alle steder på foden og skal ikke blot fjernes, men årsagen til den hårde hud skal også findes og så vidt muligt fjernes. Har du f.eks. hård hud på lilletåens yderside, bør der rettes til i fodtøjet, så der bliver plads til tåen.
  • Du skal altid klippe dine negle lige over – ingen runde hjørner, medmindre tæerne ligger meget tæt op mod hinanden.
  • Hvis dine tæer ligger meget tæt på hinanden og kæmper om pladsen, er det vigtigt at holde området mellem tæerne tørt og rent – ellers risikerer du at få svamp.
  • Nedgroede negle betyder, at neglen graver sig ned i neglesiderne. Du kan være arveligt disponeret for nedgroede negle, men de kan også opstå som resultat af påvirkning udefra. Din fodterapeut kan sætte bøjler på dine negle, så de retter sig samtidig med, at du og fodterapeuten finder årsagen til problemet og gør noget ved det.
  • Fodøvelser er ideele til at bevare funktionen i dine fødder – det er vigtigt, du laver netop de øvelser, der passer til dine fødder.